;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Životni prostor inspirisan prirodom

26. 02. 2021.

Keramičke pločice su tradicionalno pripadale dekoraciji kupatila i toaleta, kuhinja, hodnika te terasa i drugih spoljnjih površina. Omogućavale su da vaše kupatilo, kuhinja ili terasa dobiju željenu estetiku istovremeno štiteći površine od uticaja vode i vlage. Gdje je potrebno, primjenićemo keramičke pločice i one će obezbijediti zaštitu i lako održavanje tog prostora. Gdje za tim nema potrebe, primjenićemo druge materijale za podove i zidove.

Ideja da se keramičke pločice mogu primjeniti i u drugim prostorima bila je ograničena poimanjem keramike kao hladnog materijala koji se samo rijetko može primjeniti u prostorijama koje želimo da odišu toplinom i u kojima provodimo najviše vremena - dnevnim i spavaćim sobama. Izbor dizajna (dekoracije) keramičkih pločica takođe nije pomogao u popularizaciji ideje da se pomjeri granica gde je adekvatno postaviti keramičke pločice.

Napredak tehnologije i razvoj dizajna u prethodnim godinama doprinijeo je da se mogućnosti materijala i primjene materijala unaprijede a granice primjene keramičkih pločica praktično izbrišu. Pločice različitih formata sa velikim izborom dizajnerskih rješenja danas omogućavaju da pored zaštitne funkcije u dnevnim i spavaćim sobama obezbjede i toplinu vašeg doma (kroz sisteme sa podnim grijanjem) i dekoraciju prostora, sa mnogo više mogućnosti od klasičnih materijala za oblaganje podova.

Ovaj trend omogućava da prirodni materijal, kao što je keramička pločica, zamijeni laminat, vinil, linoleum i druge podove sa primjesama PVC materijala i tako omogući mnogo zdraviju i značajno trajniju oblogu za vaše podove i zidove u dnevnim i spavaćim sobama. I naravno, ne treba zaboraviti i aspekt ekonomičnosti gdje postavljanje keramičkih pločica predstavlja uštedu u odnosu na klasični parket a održavanje je značajno povoljnije. Konačno, tehnologija je omogućila izuzetan kvalitet i raznovrsnost dizajna tako da danas možete ugraditi pločice koje u potpunosti izgledaju kao drvo, kamen, mermer, beton, tekstil ili tapete.

ENMON je kompanija koja u saradnji sa partnerima iz Italije, Španije, Turske i drugih zemalja obezbjeđuje široku paletu dizajna pločica i dekorativnih elemenata. Vrijeme je da osvježite svoj prostor i obezbjedite prijatan boravak.